Защитникът Хари Магуайър заяви, че решението му да остане в Манчестър Юнайтед и да се бори за мястото си е било правилно, съобщи "Ройтерс".

Магуайър бе със статут на резерва през миналия сезон, като през него в защита бяха предпочитани Рафаел Варан, Лисандро Мартинес и Виктор Линдельоф и беше свързван с трансфер в Уест Хям . Въпреки това 30-годишният английски национал избра да остане и използвайки контузиите на Варан и Мартинес, ще върна в първия тим на Юнайтед, като игра в последните 8 мача във всички турнири.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

"Рафа (б. а. - Варан) и Лича (б. а. - Мартинес) играха брилянтно и запазиха много сухи мрежи. Аз трябваше да чакам и да бъда търпелив", каза Магуайър след победата на Манчестър Юнайтед над Лутън с 1:0 в събота.

"Имах две или три възможности миналия сезон да играя, но аз ги пропуснах заради болест или контузии. Така и не влязох в ритъм и не изиграх серия от мачове, за да се докажа пред мениджъра", каза защитникът. "Сега имат този шанс и се наслаждавам на възможността да играя за този клуб", добави той.

Манчестър Юнайтед е на шесто място във Висшата лига, като в следващия кръг ще гостува на Евертън на 26 ноември.

 

БТА / Автор: Христо Бонински