Неведнъж футболът ни е показвал, че има силата да бъде много повече от спортно съперничество. Затова ни напомни и случилото се в мача между Лестър и Уотфорд, завършил 2:0 за шампионите от 2016 година.

Привържениците на Уотфорд показаха огромна класа като издигнаха огромен транспарант, на който пишеше: "Благодарим ти, Вичай, че позволи на всички нас да мечтаем. Почивай в мир".

Посланието бе към трагично починалия в катастрофа с хеликоптер собственик на "лисиците" Вичай Сривадханапрабха. Именно той бе в основата на една от най-красивите футболни приказки в историята, когато пълият аутсайдер Лестър сензационно стана шампион.

Фенската група "The 1881 Movevent" събра 2545 паунда за транспарантите си, което многократно надмина целените 800 паунда. Остатъкът от организацията ще дарят на "Фондацията на лисиците", която наскоро бе прекръстена на "Фондация Вичай Сривадханапрабха" и която помага на хора в бега от района на Лестър.

"Хората се питаха защо взимаме два банера, които не са свързани с Уотфорд за Лестър. Отговорът е прост. Ние правим нещата по различен начин. Имаме уважение към случилата се трагедия, нашите мисли са с Лестър в момента", споделиха от фенската организация.

Е, прекрасният жест бе оценен подобаващо, защото синът на Вичай - Аяуат, който е вицепрезидент на клуба, реши да възнагради феновете на съперника с безплатни напитки и храна по време на мача. "Като благодарност от вицепрезидента на Лестър Аяуат за нашите транспаранти, всичката храна и напитки са безплатни. Комплименти за семейството на Вичай. Невероятно", написаха феновете.

Невероятният жест на феновете на Уотфорд

източник: Gulliver/GettyImages

Невероятният жест на феновете на Уотфорд

източник: Gulliver/GettyImages