Най-старият футболен турнир в света ФА Къп винаги е имал интересни истории за разказване през годините. Като пълничкия вратар на Сътън Юнайтед, който обаче опетни името си със залагане, че ще изяде пай с месо по време на мача с Арсенал. През историите за храбри аматьори, отстранявали грандове от елита. До случката с вратаря на Нюпорт Каунти Джо Дей. 

Неговият тим, който не е особено силно представящ се в четвъртия ешелон на английския футбол, изхвърли претендента за място във Висшата лига Мидълзбро, а стражът имаше огромна заслуга за това. И докато съотборниците му не можеха да повярват и се радваха като обезумели на терена след последния съдийски сигнал, той отпраши с мръсна газ от купона. 

Дей се мерна само за секунда в съблекалнята, колкото да свали екипа си и да наметне някакво яке и се отправи към... близката болница в града. Но причината не е някаква травма или спепно състояние, напротив, дори е най-щастливото нещо в живота на един мъж. 

Вратарят побегна бясно към лечебното заведение, за да присъства на раждането на близнаците си. И е успял да стигне навреме за щастливия момент. А мениджърът на Нюпорт Майкъл Флин му благодари за професионализма и че не е изоставил съотборниците си в този толкова важен за тях момент. 

А голямата награда във футболен план е налице за тима от Лига 2. В 5-ия кръг на надпреварата съперник ще е шампионът Манчестър Сити, а приходите от такъв сблъсък са несъизмеримо големи спрямо бюджета на малкото клубче.