Лошите резултати на Манчестър Юнайтед този сезон вече имат обяснение – екипите на „Адидас“ задушават играчите на Ерик тен Хаг, разкри "Дейли Мейл". 
 
От германската компания вече търсят решение след оплаквания от някои от звездите на Манчестър Юнайтед, които заради неудобните оригинални мачови фланелки и калци вече играят с реплики на екипите си. Футболистите се оплакали още, че чорапите са твърде стегнати на прасците им.
 
Най-засегнат от стягащия екип се оказа вратарят Андре Онана. Обратното - миналата година, когато слабичкият испанец Давид де Хеа беше на вратата на Манчестър Юнайтед, имаше оплаквания, че екипът е твърде широк. Камерунският вратар, който е по-едър от испанеца, дори помоли да смени фланелката си след победата с 2:1 срещу Шефилд Юнайтед.
 
Манчестър Юнайтед не е първият отбор от Висшата лига, който се оплаква от екипировката си този сезон. Преди месец в Англия беше обявено недоволството на играчите на Астън Вила от "мокрите фланелки" за този сезон, които според тях са твърде тежки и влияят на представянето им. Както отбелязва вестник The Telegraph, фланелките попиват бързо влагата от потта и полепват по играчите по време на мачове и така стават неудобни и тежки.