Нападателят на Манчестър Сити Габриел Жезус се възстановява от травмата в коляното по-добре от очакваното, предадоха от клуба. Според новата прогноза футболистът би могъл да бъде готов за игра още за осминафиналните двубои на „гражданите” в Шампионската лига.

Мениджърът Хосеп Гуардиола бе човекът, който поднесе добрите новини на пресконференцията си преди дербито с Ливърпул през уикенда. Жезус увреди връзки в коляното си по време на нулевото реми срещу Кристъл Палас на 31 декември.

Сити без Жезус за двуцифрен брой мачове

„През седмицата Габриел летя до Барселона и новините са доста добри. Смятам, че след 2 до 3 седмици – още за двубоите с Базел в Шампионската лига - той може да бъде готов”, каза Гуардиола.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ГОЛЯМОТО ДЕРБИ ЛИВЪРПУЛ-МАНЧЕСТЪР СИТИ В НЕДЕЛЯ ОТ 18 ЧАСА - САМО ПО DIEMA SPORT 2 И GONG PLAY


Сити все още няма загуба през сезона във Висшата лига, затова мнозина от анализаторите сочат, че визитата на „Анфийлд” може би ще бъде най-сериозният тест в близките дни. Вече почти 15 години „небесно сините” нямат победа над мърсисайдци насред техния дом, като са изгубили 14 от своите 20 гостувания. Единствената им победа през новия век датира от май 2003 година, когато манчестърци печелят с 2:1. По това време настоящият им футболист Лерой Сане е бил едва 7-годишен.

Топ 20 на най-скъпите млади играчи в света

„Естествено, ако искаш да постигнеш нещо и да печелиш титли, трябва да печелиш такива мачове”, коментира Гуардиола. „През този сезон успяваме да го правим, но трябва да минем през гостувания на „Анфийлд”, срещу Тотнъм… Остават доста мачове, които да се изиграят. Срещу Ливърпул двубоят е важен, ще ни помогне да проумеем, че сме способни да направим велики неща през сезона, във важните етапи, в Шампионската лига”, каза още наставникът на Сити.