Мениджърът на Кристъл Палас Рой Ходжсън отвори вратата за евентуалното завръщане на Уейн Рууни в английската Висша лига.

Нападателят прекара 16 години от своята кариера в Премиършип преди да се присъедини към актуалния си отбор Ди Си Юнайтед през това лято. Досега в САЩ той е отбелязал десет гола след 18 изиграни срещи.

Опитният наставник на „орлите” довери, че играч от калибъра на Рууни винаги е добре дошъл, в който и да е отбор на Острова, а Палас ще опитат да го примамят да се завърне в английския футбол.

„Смятам, че той напусна Англия прекалено рано, тъй като има още много да даде на зрителите. Справя се фантастично в Америка. Ди Си Юнайтед бяха неособено силен отбор в МЛС, но откакто той пристигна им придаде голям квалитет. Освен головете, той се справя фантастично с влиянието си”, сподели Ходжсън.

“Искам да го видя в Кристъл Палас, но смятам, че това е много трудно решение от негова страна. Той е семеен мъж и всичко зависи от решението на цялата фамилия, а не само на него. Това се отнася за всички добри играчи, стига ние да можем да си ги позволим”, довери Рой Ходжсън.

Уейн Рунни бе капитан на отбора на Англия, когато той беше селекционер на английския национален отбор.