Нападателят на Тотнъм Лукас Моура вярва, че на Тотнъм ще му бъде труднода замени Хари Кейн, ако те продават капитана на Англия след края на сезона. Все повече се увеличиват спекулациите, че нападателят може да напусне клуба в края на кампанията, след като той сподели, че може да се замисли върху това да напусне.

26-годишният Кейн е третият водещ голмайстор на "шпорите" и е вкарал поне по 20 гола във всички състезания за всеки от петте предишни сезона.

"Трудно е да се говори за бъдещето, за преговори, защото това е лично решение. Сигурен съм, че всеки сезон Тотнъм получава оферти за Хари Кейн", каза Моура, който се присъедини към "шпорите" през януари 2018 година.

"Не аз съм този, който трябва да решава, но разбира се, че искам да играя с него през следващия сезон. Искам да остана с него, защото той е много важен за нас и не е лесно да намерим играч като него. Всички знаят, че е голям играч. Той е много важен за нас, той е наш нападател и отбелязва почти във всеки мач. Сигурен съм, че Моуриньо иска да го задържи. Разчита на него през сезона, както и за следващия", сподели бразилецът.

Наскоро мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо получи множество критики, след като бе заснет да провежда тренировка с полузащитника Танги Ндомбеле в парк в началото на този месец, което противоречи на правителствените насоки за социално дистанциране на фона на пандемията от коронавирус. По-късно Моуриньо прие, че не е правилно това, но Моура защити мениджъра си, настоявайки, че португалецът е имал положителни намерения.

"Моуриньо се грижи за нашия фитнес. Той обича футбола, обича тренировките, така че мисля, че искаше да види всички и да се увери, че се грижат за формата на тялото си. Със сигурност и той се грижи за себе си. Не мисля, че това (случката в парка) е голям проблем. Той е професионалист. Моуриньо ходи до тренировъчния център всеки ден със своя персонал и всички професионалисти, които ни дават тренировъчните сесии. И ние виждаме всички в онлайн приложението в 11 часа всеки ден.", продължи Моура.

 Висшата лига е спряна от 13 март поради пандемията от коронавирус, като съмненията нарастват дали възобновяването на сезона ще бъде възможно. Ако елитният футбол се възобнови, има голям шанс той да бъде при затворени врати, за да се избегне големи събирания, но Моура остава загрижен, че дори и в тази ситуация вирусът може да се разпространи между играчите.

"Не знам, честно казано, дали е безопасно, защото може би имам вируса, без да имам симптоми. Тогава мога да докосна съотборник или съперник, който да го разпространи и ние не знаем. Не съм сигурен какво е най-добре да се направи. Обичам да играя футбол. Както ви казах, ми липсва рутината. Липсват ми съотборниците. Липсва ми това чувство. Но за да бъда честен трудно е да разберем кога ще се върнем, защото ситуацията не е под контрол. Много хора имат коронавирус сега и знаем, че е лесно да го разпространим. Много хора са заразени. Наистина се надяваме да се върнем много скоро, но животът и здравето са най-важното. Но, разбира се, липсва ми да играя футбол", завърши Лукас Моура.