Ромелу Лукаку е нещастен в последните седмици, а причината е Златан Ибрахимович.

Белгийската звезда на Манчестър Юнайтед не отпразнува оследните си два гола на "Олд Трафорд", а "Мирър" разкри, че до голяма степен това се дължи на неразбирателството му с колегата в предни позиции Ибрахимович.

Лукаку пое ролята на водещ нападател на отбора през новия сезон, след като премина в Манчестър от Евертън за 75 милиона паунда.

Но според белгийския национал Ибрахимович отказва да приеме статуса му на новия №9 на отбора, след като се завърна от тежка контузия през миналия месец.

Лукаку продължава да бъде титуляр във важните мачове, но се е оплакал, че шведътсе опитва да заеме централната му роля в атака, когато влиза в игра, казвайки на по-младия си съотборник да играе по крилото.

Лукаку е бесен, че Жозе Моуриньо и неговият екип не правят нищо по въпроса да обяснят на Ибра, че поведението му е недопустимо.

В същото време белгиецът показа истинско уважение като дори попита шведа, дали може да вземе фланелката с №9, въпреки че по това време бившият играч на Барса, Интер и ПСЖ нямаше договор с клуба.

За недоволството на Лукаку говори и формата му. Откакто Ибрахимович се е завърнал белгиецът има 4 гола в 10 мача в сравнение с 11 в първите му 10 двубоя.