Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку смята, че той и неговите съотборници трябва да се научат да се справят със случаите, когато биват критикувани от мениджъра си Жозе Моуриньо.

Откакто португалецът пое контрола над съблекалнята, множество играчи се оказаха на безжалостната му мушка. Пол Погба, Алексис Санчес и Люк Шоу са само най-ярките примери в това отношение. Първият от тях не прие особено добре разжалването си като втори капитан и имаше спречкване със Специалния на една от тренировките през септември.

Самият Лукаку също се пече на бавен огън през този сезон, макар че упреците към слабата му форма пред гола идват от медии и анализатори. До този момент в публичните си изяви Моуриньо изразява твърда подкрепа към острието, което загуби титулярното си място.

25-годишният белгиец остава категоричен, че португалският наставник все още има пълното уважение на колектива и поиска от своите колеги да постъпват по-зряло, когато биват критикувани от наставника си. „Смятам, че той има добра връзка с играчите. Ако трябва да съм честен, не обръщам голямо внимание какви са взаимоотношенията му с другите футболисти. Не мисля, че това трябва да е нещо, което да ми влияе”, заяви Лукаку.

„Ако той влезе в спор с някого, ами тогава, човече, приеми го. Ти си голям мъж, трябва да се справяш с подобни неща”, добави таранът.