Голмайсторът на Евертън Ромелу Лукаку заяви, че двата му гола във вратата на Челси в четвъртфиналния двубой за ФА Къп не са били резутат от някакво чувство за реваншизъм спрямо бившия му тим.

Белгиецът беше ключовият играч за „карамелите“ при успеха с 2:0 и мнозина счетоха, че той е играл с повече мотивация, тъй като се изправи срещу клуба, който дълго време държеше правата му, но така и не му даде истински шанс да се докаже.

„Чувството е страхотно, доволен съм заради отбора. Постигнахме нещо, което искахме силно“, коментира тъмнокожият таран. „След загубата от Уест Хем изиграхме силен мач в продължение на всичките 90 минути.“

„Смятам, че първият гол беше по-добрият. Самият аз не знаех накъде да отида, но после се озовах в наказателното поле. Видях, че и Гари Кейхил не знаеше накъде да тръгне, затова прехвърлих топката на левия си крак.“

„За мен това бе просто поредният гол и се радвам заради отбора. Ако искаш да печелиш купи, трябва да се справяш с големите отбори. Не смятам, че съм имал да доказвам нещо срещу Челси. Отидох при тях като 18-годишен и научих какво означава да бъдеш професионален футболист. Винаги ще им бъда благодарен“, добави Лукаку.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS