Отново Манчестър Юнайтед изглежда ще осъществи най-бомбастичния трансфер и на това лято. "Червените дяволи" ще се подсилят в близките дни, дори може би часове, с един от най-хладнокръвните голмайстори на Висшата лига - Ромелу Лукаку. 

Белгиецът, който все още е собственост на Евертън, се очаква да мине медицински прегледи в петък следобед. Това ще се случи в Лос Анджелис, където все още е на почивка. Когато това се случи, ще се присъедини към новия си отбор директно на турнето му и ще парафира договора си. 

Юнайтед спечели битката за Лукаку, Евертън прибира 75 млн.

Сделката ще е на стойност 75 млн. паунда. С тази сума Юнайтед е успял да надцака Челси, който също беше в наддаването за тарана. Лондончани предлагаха 65 млн. паунда за него и затова остават с пръст в уста, нищо, че Лукаку вече е играл на "Стамфорд Бридж" в миналото. 

Според вестник "Дейли Експрес", заплатата на белгиеца ще бъде 250 хил. паунда на седмица. Такива пари са му предлагали и "сините", а той първоначално е искал да отиде при тях, но в крайна сметка агентът му Мино Райола, който е близък с Юнайтед, е наклонил везните към "Олд Трафорд".