Бившият полузащитник на Ливърпул Луис Гарсия сподели, че отборът трябва да започне да печели трофеи, за да успее да задържи Мохамед Салах. Египетският национал се радва на втори прекрасен сезон с екипа на Ливърпул, след като е бил въвлечен в 35 от голове на отбора в Премиър лийг и Шампионската лига. Отделно на всичко пък тази година "червените" се радват на феноменален сезон, след като са в безпрецедентна битка с Манчестър Сити за титлата в Англия. Същевременно пък тимът, воден от Юрген Клоп, е и на полуфинал в Шампионската лига, където ще играе срещу актуалния испански шампион Барселона.

Именно от Иберийския полуостров е голям интереса към Салах, след като Реал Мадрид и Барселона са свързвани с трансфер на №11 в Ливърпул през лятото и по всяка вероятност ще подновят отново интереса си след края на сезона. Някогашният полузащитник Гарсия изрази опасенията си, че Салах може да поеме по пътя на Хавиер Масчерано, Луис Суарес и Фелипе Коутиньо, които замениха „Анфийлд” с Испания.

„Ако Ливърпул започне да печели купи, смятам, че ще е по-лесно да запази Мо Салах”, сподели Гарсия пред Mirror.

„Знаем, че Барселона и Реал Мадрид ще бъдат на пазара за най-добрите играчи през лятото. Ако говорим за настоящите най-добри футболисти в света, Салах със сигурност е там. И двата отбора искат да го привлекат, а това сме го виждали и преди – със Суарес и Коутиньо. Трудно е играчи да отказват, когато имат шанса да подпишат с някои между двата тима”, продължи Луис Гарсия.

„Реал и Барселона са може би единствените отбори, които би сменил, ако си играч на Ливърпул. Към този момент считам, че отборът на Ливърпул вече е различен. Тимът вече има нужния потенциал, за да печели големи купи, но трябва това нещо да започне, за да се запазват големите футболисти”, завърши Луис Гарсия.

Последният спечелен трофей от тима край река Мърси датира от 2012-а година, когато във финалния мач за "Карлинг Къп" бе победен след дузпи отборът на Кардиф Сити.