Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън сподели, че този сезон отборът му използва като източник на мотивация своето поражение от Реал във финала на Шампионската лига преди година. В заключителния мач за миналия сезон "червените" не успяха да попречат на Реал за трети път да спечели най-престижния европейски турнир.

Този неуспех обаче е повлиял до известна степен положително за отбора на Юрген Клоп, който тази година се сражава за титлата в Премиършип и все още е в Шампионската лига.

"Много отбори вероятно биха рухнали след такова нещо или да позволят това разочарование да се пренесе и в следващия сезон. Ние пък го използвахме като мотивация. В лицето на Реал ние играхме срещу много опитен отбор и той си каза думата. След като поведоха в резултата, взеха играта под своя контрол и ние не можехме особено да ги доближим. Барселона ще бъде адски труден съперник, но ако стигнем до финала, ще имаме повече опит.

Каквото и да се случи, провеждаме страхотен сезон, но сега е важно да направим този последен пробив", заяви Робъртсън, цитиран от The Telegraph. /БГНЕС