Луис Енрике отлетя за Лондон преди две седмици и очевидно впечатли хората в ръководството на Челси, но The Telegraph сега съобщава, че той е извън класацията за нов треньор на "сините". Така бившият наставник на Барселона и Испания се присъединява към Рубен Аморим от Спортинг, за когото стана ясно, че е отпаднал от надпреварата в понеделник.

Тъй като Луис Енрике и Аморим вече са аутсайдери в битката за нов треньор ан Челси, пътят изглежда е отворен за Юлиан Нагелсман. 35-годишният германец бе на интервю със "сините" миналата седмица и се представи добре, според същия доклад, което означава, че се очакват допълнителни разговори. Смята се също, че Челси обмисля трансфер на Маурисио Почетино. Бившият мениджър на Тотнъм е без работа от юни 2022 г. и първоначално с него се свързаха от клуба от Западен Лондон след уволнението на Томас Тухел през септември.

The Telegraph продължава, че се очаква и нов кръг от преговори с Почетино, въпреки че в клуба са настоятелни, че в момента няма ясен фаворит. От друга страна, охлаждането на интереса на Челси към Луис Енрике може би отвори ясен път за Тотнъм да намери своя наследник на Антонио Конте. Смята се, че клубът от Северен Лондон вече е установил контакт с испанеца и може да увеличи усилията си да го привлече, докато "сините" са фокусирани върху други цели.