Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че сребърният медалист от Мондиал 2018 Деян Ловрен ще се завърне в състава на мърсисайдци след първата пауза за национални отбори, която ще приключи средата на септември.

Централният защитник не е играл в официален мач, след като бе част от състава на Хърватия във финалния мач на Мондиал 2018, загубен с 2:4 от Франция. Бранителят на „ватрените” се завърна в Англия и призна, че изпитва сериозни болки в коремните мускули, които го измъчвали още по време на Световното първенство и не е в оптимална кондиция да играе във Висшата лига.

Клоп призна, че Ловрен няма да е в групата за предстоящото домакинство на Брайтън, като се очаква да липсва и в четвъртия кръг – при гостуването на Лестър. Последният гол на хърватина с екипа на Ливърпул е точно срещу Брайтън в последния кръг на предходния сезон.

„Деян се възстановява добре, но все още не е готов да тренира наравно със своите съотборници. Не зная какво прави точно в този момент, тъй като днес е почивен ден за играчите ми, но със сигурност няма да е в групата за мача с Брайтън. Почти съм сигурен, че няма да е и в състава и за срещата с Лестър, но очаквам да бъде готов след първата пауза за националните отбори. Това е хубаво, тъй като това ни е целта от първия ден, след като той се завърна от Мондиала при нас. Знаехме за проблема и ще му дадем нужното време да се възстанови напълно. Очаквахме да липсва по-дълго, но възстановяването му върви по-добре от очакваното”, сподели Юрген Клоп пред медиите.

Джо Гомес партнира на Върджил Ван Дайк в отбраната на „червените”, след като хърватският защитник е в лазарета за мърсисайдци.