Голямата звезда на Олимпик Лион Набил Фекир все още не е преживял драмата с проваления си мечтан трансфер в Ливърпул през лятото. За това призна треньорът на „хлапетата” Бруно Женесио.

„Червените” от „Анфийлд” бяха договорили покупката на 25-годишния играч срещу 53 милиона паунда, ала медицинските прегледи повдигнаха сериозни съмнения относно възможността на играча да се опази от контузии в дългосрочен план. Както е известно, Фекир вече претърпя една сериозна травма в коляното.

От началото на сезона плеймейкърът, който е капитан на Лион, все още няма изиграна дори минута в официален мач, а Женесио разкри, че той все още „ближе рани”.

„Никога не е лесно да приемеш такъв тип ситуация, когато си много близо до преминаване в клуба, към който се стремиш и при който ще се опиташ да минеш на друго ниво и да дадеш тласък на кариерата си”, коментира Женесио.

„Нещата обаче можеха да се развият и по-лошо за него. Той остана в Лион, който е силен клуб. Набил е капитан на един тим, който участва в Шампионската лига.”

„Настоящият сезон може да се окаже много важен за Набил. Не съм видял никакви действия или сигнали, че той няма да изпълни своята роля по начина, по който го стори през миналата година”, допълни треньорът на Олимпик.

Очаква се феновете на „хлапетата” да видят Фекир в действие още в петък, когато тимът среща Страсбург в Лига 1.

Още по темата:

Фекир се моли за трансфер в Ливърпул

Ливърпул "минира" пътя на Челси към Фекир?

Агентът на Фекир: Не сме приключили с Ливърпул!

Лион отсече: Фекир остава!