Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер вярва в шансовете на своя тим да отстрани Ливърпул в 1/8-финалите на Шампионската лига. Според германския национал отборът на Юрген Клоп се е доказал като „уязвим”.

Действително „червените” се класираха в последния възможен миг за елиминациите, като взеха трудна победа с 1:0 над Наполи в последния си мач. Това им позволи да изместят италианците от второто място в група С, където загубиха и трите си гостувания – срещу „везувиани”, Пари Сен Жермен и Цървена звезда.

На домашната сцена „червените” се представят доста по-успешно и оглавяват класирането след 17 кръга, бидейки единственият тим без загуба във Висшата лига. Байерн от своя страна е на трето място в Бундеслигата след 15 кръга, като изостава с 9 точки от лидера Борусия Дортмунд.

Мачовете между Ливърпул и Байерн ще бъдат през февруари и март, а дотогава има доста време. „Те правят много добър сезон и знаем, че те играха финал в Шампионската лига през миналия сезон. Там със сигурност също не се радват на жребия”, заяви 32-годишният Нойер.

„Ливърпул може да контраатакува бързо и са опасни пред гола, но също така са и уязвими, както сами видяхме. Сега ще трябва да се изправят срещу атаката на Байерн Мюнхен. Ще станат страхотни мачове както в Ливърпул, така и на „Алианц Арена”, прогнозира Нойер.