Преди известно време защитникът на Ливърпул Деян Ловрен определи себе си за един от най-добрите на неговия пост в света. Коментарът му предизвика доста шеги и подигравки по негов адрес, най-вече за трудните си първи години в „червения“ клуб. След пристигането на Върджил ван Дайк на „Анфийлд“ обаче, Ловрен наистина показва стабилни игри.

В последното си интервю, хърватинът определи, кои са другите топ 3 защитници в света.

„Тогава казах, че съм един „от най-добрите“ защитници в света и не виждам какво грешно съм споделил“, коментира хърватинът.

„Бих добавил и Върджил ван Дайк. Имахме страхотен сезон, аз и той. Стигнахме финала в Шампионската лига. Слагам и Рафаел Варан. Харесвам го. Той заслужава голям кредит на доверие, но не мисля, че получава като Серхио Рамос. Не съм съгласен с това.“

„Дали Варан е по-добър от Рамос? Определено. Това е така в момента, както беше и в последните години. Той спечели Шампионската лига, спечели и световното първенство, така че трябваше да бъде определен за най-добрия защитник в света. На наградите на ФИФА избраха Рамос, но това е решение, което не може да се промени. На трето място бих поставил Тиаго Силва. Той е добър, опитен, не е висок, но скача доста високо“, обоснова се още хърватският национал.