Централните защитници на Ливърпул Деян Ловрен и Жоел Матип записаха постижение при успеха над Кристъл Палас с 4:2 през уикенда, каквото клубът не беше виждал от 48 години. Футболистите вкараха по веднъж в срещата, а последният случай, в който за мърсисайдци се бяха разписвали и двамата им централни бранители в един и същи мач, датира от далечната 1968 година.

Тогава „червените“ бият Лестър за първенство с 4:0, като стоперите Рон Йейтс и Томи Смит се разписват в първите четири минути на срещата. Оттогава досега мърсисайдци не са имали двубой в елита на Англия, в който и двамата им централни защитници да бележат, макар че в този период на същите позиции преминаха доста класни играчи.

За Ловрен по-специално не за първи път се случва да се разпише заедно със своя партньор в отбрана. Хърватинът вкара веднъж при драматичната победа над Борусия Дортмунд с 4:3 в Лига Европа през миналия сезон, която стана факт след гол на съотборника му Мамаду Сако.

За Матип попадението беше дебютно с екипа на Ливърпул. Бившият играч на Шалке 04 пристигна на "Анфийлд" през лятото като свободен агент.