Играчът на Арсенал - Месут Йозил, ще остане без основен спонсор, тъй като Адидас реши да прекрати сътрудничеството си с халфа. Двете страни бяха партньори в продължение на 7 години, през които футболистът спечели около 22 млн. паунда. 

Според медиите една от причините за решението на ръководството на Аdidas да не подновява договора с Йозил е поредицата от конфликтни истории с негово участие през последните години. 

През 2018 година футболистът сензационно се отказа от германския национален отбор, твърдейки, че са го превърнали в изкупителна жертва заради провала на Световното в Русия. 

Последваха нови спорове, свързани с негова среща с турския президент - Реджеп Ердоган, в Лондон. Халфът дори покани славещия се като диктатор в модерния свят на своята сватба, което му донесе допълнителни негативи и критики. 

Миналият декември Йозил се замеси в нов скандал, след като разкритикува китайското отношение към етническите мюсюлмани в западен регион на Китай. В резултат на това страната, която е най-доходоносния пазар за излъчване на Висшата лига, отмени прякото излъчване на срещата между Арсенал и Манчестър Сити, а полузащитникът бе отстранен от играта PES 2020 в страната. 

Последната проява на германецът бе отказът му да си намали заплатата с 12.5% по време на кризата, въпреки че е най-добре платеният играч в отбора с 350 хиляди паунда на седмица. 

Именно подобни прояви са отказали германския гигант в производството на спортни стоки да продължи бизнес взаимоотношенията си с Йозил.