Бившият мениджър на Арсенал Унай Емери даде обширно интервю, в което обвини клуба за привличането на Никола Пепе вместо желания от испанеца Вилфред Заха. Отделно Емери изрази разочарованието си, че клубът така и не е намерил правилния начин да застане зад гърба му по време на трудните периоди в началото на настоящия сезон. 

Емери беше освободен от поста си през месец ноември след серия от незадоволителни представяния. Специалистът не пропусна да разкритикува и Месут Йозил, заявявайки, че той не оправдава класата си и седмичното си възнаграждение. 

"Никой в клуба не знаеше как да ме защити. Официалната позиция винаги беше на подкрепа, но това не беше предадено към феновете и в съблекалнята. Мисля, че загубата на 4-та ни капитани през лятото имаше огромни последици след това и на терена", започна Емери, визирайки напускането на Начо Монреал, Лоран Кошчелни, Аарън Рамзи и Петър Чех.

"Пепе е добър играч, но той има нужда от време. Самият аз бях изгледал 20 мача на Заха и казах на ръководството, че това е човекът, от който се нуждаем. В крайна сметка решението на ръководството падна върху Пепе поради възрастта му. Това е вярно, че е по-млад, но ние имахме нужда от човек, който познава Висшата лига веднага".

"Опитах се да помогна максимално на Йозил. През цялата ми кариера талантливите играчи са ми любимци и се представят най-добре под мое ръководство. Винаги бях позитивно настроен към него, но нивата му на отдаденост и съответно на представяне просто не бяха на необходимото ниво", завърши Емери.