Бранителят на Ливърпул Жоел Матип е почти сигурно, че ще отсъства от футболните терени за следващите шест седмици, тъй като са се усложнили проблемите в коляното му. Камерунецът игра само в един от последните пет мача за „червените” – срещу Манчестър Юнайтед на 20-и октомври.

Той се завърна в игра на „Олд Трафорд”, след като получи удар в коляното срещу Шефилд Юнайтед по-рано през месеца. Юрген Клоп разкри на пресконференция преди победата над Генк през миналата седмица, че защитникът има същия проблем. „Травмата е малка, която трябва да приключи за две седмици”, тогава каза Клоп.

Журналист от английският Standard обаче довери, че Матип ще бъде аут от игра в следващите шест седмици. По този начин 28-годишният играч ще пропусне около 10 мача за мърсисайдци, както и приемането на Манчестър Сити. Очаква се той да е аут и за оставащите три мача от групите на Шампионската лига.

При отсъствието на Матип, Юрген Клоп заложи на Деян Ловрен да застане до Върджил ван Дайк срещу Генк и Тотнъм Хотспър.

Германският специалист призна, че е твърде вероятно и Джо Гомес да бъде импортиран в състава му, но когато оправи физическото си ниво. „Джо тренира наравно с нас и знае, че ще отнеме време, докато стигне 100% от физическото си ниво. Важното е, че е тук”, каза пред Sky Sports Клоп.