Капитанът на Тотнъм Уго Лорис демонстрира може би обезкуражаваща за някои фенове на тима промяна в мнението си само в рамките на броени седмици. Френският национал сега заяви, че не вижда начин, по който „шпорите” да се преборят за титлата във Висшата лига, тъй като нещо им липсва.

Само преди около 2 седмици опитният страж обясняваше открито как големите претенденти за отличието – Манчестър Сити и Ливърпул – трябва да се страхуват от отбора на Маурисио Почетино. Това се случи в дните след равенството 2:2 в дома на актуалния шампион на Англия. „Шпорите” не успяха да надградят на този резултат, тъй като в следващия кръг конфузно паднаха с 0:1 от Нюкасъл, а в последния изпуснаха аванс от 2:2 срещу кръвния враг Арсенал, който стигна до реми 2:2.

През сезон 2018/2019 Тотнъм завърши на четвърто място в крайното класиране, но с изоставане от 27 точки спрямо Сити. На 1 юни тимът се оказа сразен от Ливърпул (2:0) и във финала на Шампионската лига. През настоящата кампания и Сити, и Ливърпул не демонстрират отстъпление във формата си, което се явява основна причина за песимизма на Лорис.

„Ливърпул и Манчестър Сити разполагат с опит и са много конкурентни”, заяви 32-годишният французин. „Мисля, че в момента на нас нещо ни липсва. Ще чакаме да видим как ще се развие сезонът по-нататък, защото във футбола събитията бързо се променят.”

„Най-важното е да се фокусираме върху нас самите, да трупаме точки и постоянство в лигата. После ще видим къде се намираме в таблицата през март и април. Тогава настъпва времето, когато можеш да спечелиш или загубиш място в Европа. В настоящия момент не бихме искали да губим фокус, като отговаряме на подобни въпроси”, добави Лорис.