Капитанът на Тотнъм Уго Лорис демонстрира самочувствие след първите официални мачове на своя тим и обяви, че главните претенденти за трофея във Висшата лига – Манчестър Сити и Ливърпул – ще сбъркат жестоко, ако правят сметките си без да вземат предвид присъствието на „шпорите”.

Миналия уикенд лондончани се добраха до 2:2 като гост срещу Сити и отмъкнаха първи точки за сезона от хегемона във Висшата лига през последните 2 години. През юли пък „шпорите” имаха финал в Шампионската лига срещу Ливърпул, който загубиха с 0:2, а през лятото не стояха със скръстени ръце и подсилиха отбора си. За да стигнат до мача за трофея, хората на Маурисио Почетино по много драматичен начин отстраниха „гражданите” в четвъртфиналите и Аякс в полуфиналите.

„Мисля, че Сити и Ливърпул трябва да се притесняват от нас. Доказахме през последните години, че можем да отвърнем на най-добрите тимове във Висшата лига и Европа. Важно е да правим това регулярно през този сезон, важно е да гостуваме на стадионите на Сити и Ливърпул и да взимаме точки”, коментира вратарят Лорис.

„Знаем колко сме добри. Знаем, че сме топ отбор, но когато нещата опрат до подобни гостувания, трябва да постигаме резултати.”

„Мениджърът не ни позволява да се страхуваме. Не влизаме в нито един мач съкрушени психически. Всеки път сме на терена с мисълта, че можем да спечелим и да надиграем съперника.”

„Все пак трябва да признаем, че Сити и Ливърпул са истинските претенденти за трофея. Ние ще дадем най-доброто от себе си, за да се борим за първото място, но ще бъде трудно да намерим постоянството.”

„Трябва да опитаме да използваме опита, който натрупахме през последните няколко години , по най-добрия начин. Всичко опира до детайлите – да не губим мач, особено такъв, който не заслужаваш да спечелиш. Постигаш равенство, взимаш точка и всичко е наред, защото и съперникът прибира такава. Ако искаш да останеш близо до най-добрия тим във Висшата лига, това чувство е важно. През миналия сезон имаше мачове, в които заслужавахме равен, но загубихме. Знаем колко трудно се играе като гост на Сити, затова резултатът ни дава увереност. Сега просто трябва да намерим своето постоянство”, заключи Лорис.