Асистент треньорът в Ливърпул Пепайн Лайндерс напусна своя пост в клуба, за да застане начело на холандския втородивизионен НЕК Ниймеген. Мениджърът на „червените” Юрген Клоп засипа със суперлативи доскорошния си помощник и призна, че се чувства тъжен от раздялата.

Според германеца в лицето на Лайндерс Ливърпул е загубил „топ наставник” и това няма как да бъде друго, освен тежък удар за отбора.

„Странна смесица от емоции ме обзема, когато говоря за раздялата с Пеп”, призна Клопо пред официалния сайт на Ливърпул. „Първо и преди всичко, аз съм тъжен, че губя такъв важен член на треньорския ни щаб и такъв брилянтен човек от нашата група.”

„В същото време много се вълнувам за него, че той получи такъв шанс. Колкото и да се радвахме той да остане при нас, не можем да му пречим да грабне тази фантастична възможност. Трудно е да неглижирам ролята на Пеп в нашата аклиматизация, той ни образова за същността на футболния живот в Англия и допринесе с идеи за прогреса и развитието на този тим”, допълни Клоп.