Ливърпул все още не е започнал преговори за нов договор с ветерана Джеймс Милнър, въпреки че мениджърът Юрген Клоп иска да си осигури услугите на полузащитника за още една година. Бившият английски национал навърши 37 години през януари, но германският специалист иска той да удължи контракта си, който изтича в края на сезона, твърди The Athletic.

Въпреки че Клоп планира основен ремонт в халфовата линия на „червените“ през лятото, той цени опита, лидерството и поливалентните качества на вицекапитана. Самият Милнър има желание да продължи да играе и в идеалния случай да се обвърже с Ливърпул за девети сезон, но все още няма конкретно развитие по въпроса, откакто Клоп говори публично за тази възможност през януари.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Така Милнър може да се присъедини към Роберто Фирмино, друга от звездите от ерата на Клоп, който ще напусне Ливърпул след края на сезона. Милнър се споразумя за нов едногодишен договор миналото лято при намалена заплата, но в клуба вече приемат, че той може да си тръгне окончателно, ако не бъде постигнато споразумение.

Милнър има 321 мача, откакто се присъедини към Ливърпул със свободен трансфер от Манчестър Сити през лятото на 2015-а година. В 20-годишната си професионална кариера той има 608 мача във Висшата лига и следващото му участие ще го изравни с Франк Лампард на трето място в историята на първенството.

Клоп потвърди по-рано този месец, че Фирмино ще напусне Ливърпул, когато договорът му изтече в края на сезона, докато Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн също се очаква да си тръгнат като свободни агенти. Несигурност витае и по високите етажи, след като и спортният директор Джулиан Уорд може да напусне „Анфийлд“ това лято.