Полузащитникът на Ливърпул Джини Вайналдум сподели, че тимът му ще трябва да се справя без един от основните си футболисти в следващите мачове - Фабиньо. По този начин холандецът намекна, че травмата, която бразилецът получи в снощния сблъсък срещу Наполи в Шампионската лига, не е от най-леките.

Фабиньо бе заменен принудително, след като контузи глезена си. Той напусна „Анфийлд” със специален предпазен ботуш, а днес трябва да премине обстойни медицински прегледи, за да се разбере колко сериозна е травмата му.

Бразилецът така или иначе ще пропусне следващия мач на „червените във Висшата лига срещу Брайтън заради натрупани жълти картони.

„Тази контузия е удар, голям удар за целия отбор, както също и за самия него като футболист. Има ситуации, в които просто трябва да се справиш. Мисля, че през годините имахме подобни такива, в които просто трябва да покажеш, че можеш да ги преодолееш. Играл съм на тази позиция миналия сезон. Дали съм готов? Ще видим. Трябва да покажем, че травмата на Фабиньо няма да ни се отрази”, коментира Вайналдум, който замени Фабиньо в халфовата линия в мача с Наполи, който завърши без победител – 1:1.