Английският шампион Ливърпул възнамерява да се възползва от правило на ФИФА и да „извади” от групата на Гвинея своя футболист Наби Кейта в конкретен мач за своята родина. Полузащитникът бе включен в листата от играчи за Купата на Африканските нации, за които срещите са насрочени за 24 март, както и четири дни по-късно.

На Кейта ще бъде позволено да пътува до родния си град Конакри за първия мач от състезанието – срещу лидера в групата Мали. „Червените” обаче ще откажат присъствието на 26-годишния футболист за следващия мач, който е пътуване до столицата на Намибия – Уиндхук. Намибия все още е в „червената листа” на Великобритания и Кейта ще трябва да кара 10-дневна карантина при завръщането си на Острова. Това би означавало, че Кейта няма да може да вземе участие в следващия мач на Ливърпул – визитата на Арсенал – на 4-и април.

„Червените” са решили да се възползват максимално от тези правила в настоящата обстановка, за да предпазят играчите си от поставяне под изолация. Новината за Кейта е позитивна за Юрген Клоп, след като халфът често получава дългосрочни травми именно по време на участие в мачове за родината си.