Ливърпул изпусна два гола аванс у дома срещу Брайтън. Срещата от 10-ия кръг на Висшата лига завърши 2:2. Джордан Хендерсън откри в 5-ата минута, а в 24-ата Садио Мане удвои. „Чайките” се върнаха в мача с гол на Енок Мвепу в 41-ата минута, а Леандро Тросар изравни в 65-ата минута.

Мърсисайдци са втори във временното класиране с 22 точки. Брайтън е шести с 16 точки.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

В 5-ата минута Ливърпул поведе в резултата. Ван Дайк с далечно подаване намери Салах, който задържа и пусна към Хендерсън. Капитанът на „червените” с блестящ удар вкара за 1:0. В 15-ата минута шут на Бисума бе отклонен от Алисон в лявата греда.

В 24-ата минута домакините вкараха втори гол. Окслейд-Чембърлейн центрира отдясно и Садио Мане засече с глава за 2:0.

 В 33-тата минута Мане блокира опита за изчистване на Санчес и прати топката във вратата на гостите за трети път, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради това, че топката рикошира в ръката на сенегалеца. Четири минути преди почивката Енок Мвепу с шут от 25 метра матира заслепения от слънцето Алисон.

В 48-ата минута втори гол на Ливърпул днес бе отменен. Мане изведе Салах и египтянинът прати топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада. 

В 65-ата минута Брайтън изравни с три подавания. Кукурея с едно докосване подаде към Лалана. Той пусна към Тросар, който с удар в близкия ъгъл вкара за 2:2.В 76-ата минута „чайките” стигнаха до трето попадение чрез Тросар, но голът бе отменен заради засада.