Ливърпул получи изненадваща подкрепа от шотландската легенда сър Алекс Фъргюсън. Бившият мениджър на вечния враг на „червените“ Манчестър Юнайтед сподели, че ситуацията с Коутиньо е твърде „разочароваща“ за клуба от „Анфийлд“.

„Мисля, че силният мениджмънт в тази ситуация е от решаващо значение. Част от работата на треньора е също да научи играчите си да носят отговорност за това, което те правят. Разбира се, в някои ситуации това се променя“, коментира сър Алекс.

Съдбата на Коутиньо е в ръцете на Лемар

„Разочароващо е, защото съм сигурен, че в случая с Ливърпул, те свършиха много добра работа, правейки Коутиньо играчът, който е той днес. Разочароващо е, но трябва да се справиш с това, а трансферният прозорец не ти помага особено“, допълни той.

Свърши ли сагата "Коутиньо"

„Ако той се затваряше през юли, Коутиньо щеше да продължи да играе за Ливърпул и всичко щеше да бъде забравено. Препоръките, които се опитваме да дадем е трансферният прозорец да затваря преди началото на сезона, така че всеки треньор да знае с кои играчи ще разполага“, сподели още шотландецът.

Бъдещето на бразилеца на „Анфийлд“ продължава да бъде неясно. Различни източници твърдят, че „червените“ ще приемат последната оферта на Барселона за Коутиньо в последния момент, докато от клуба са категорични, че той ще остане в отбора и през настоящата кампания.