Ливърпул записа втора поредна победа и вече гледа към челните места в класирането на Премиършип. Мърсисайдци спечелиха с минималното 1:0 при гостуването на Съндърланд на „Стейдиъм ъф Лайт“. Победното попадение за водения от Юрген Клоп отбеляза Кристиан Бентеке в 46-та минута.

Ливърпул бе много близо до това да поведе в резултата в 25-та минута, когато Роберто Фирмино отправи много хубав далечен удар, но Вито Маноне успя да докосне леко топката и да отклони нейната треактория достатъчно, за да срещне тя десния стълб на вратата му.

Патрик ван Аанхолт центрира остро в наказателното поле на Ливърпул в 33-та минута, а топката попадна във Фабио Борини, който стреля, но в страни от левия стълб на вратата на Симон Миньоле. Деян Ловрен закъсня с шпагата в краката на италианския нападател.

Натаниел Клайн центрира отлично в наказателното поле на домакините в 36-та минута, след което Роберто Фирмино стреля опасно с глава, но Вито Маноне спаси.

Ливърпул поведе в резултата в 46-та минута, когато Натаниел Клайн подаде към Адам Лалана, който с едно движение веднага продължи към Кристиан Бентеке, а той излезе на чиста позиция, от която не пропусна да изпрати топката във вратата на Вито Маноне.

Съндърланд можеше бързо да изравни резултата. В 54-та минута Фабио Борини шутира, но Симон Миньоле спаси.

Филипе Коутиньо стреля опасно в 71-та минута, но Вито Маноне демонстрира добър рефлекс и спаси.

„Черните котки“ имаха своя шанс да изравнят резултата в 78-та минута, когато Фирмино не успя да избие добре топката и тя попадна в Уотмор, който стреля, но Миньоле спаси.

Съдията Кевин Френд пожали Джърмейн Ленс в 86-та минута, когато показа само жълт картон на играча на Съндърланд за много грубо влизане в краката на Мамаду Сако.

Роберто Фирмино добре комбинира с Джордан Айб в 88-та минута, а последният стреля от много изгодно положение, но неточно над напречната греда в аут.

Роберто Фирмино пусна перфектен извеждащ пас към Кристиан Бентеке в добавеното време на мача. Белгиецът излезе сам срещу Вито Маноне, но вратарят спаси удара на нападателя на Ливърпул.

След тази победа Ливърпул се изкачи на седма позиция с 30 точки, колкото има и шестият Манчестър Юнайтед, но „червените дяволи“ са с по-добра голова разлика. Съндърланд е на предпоследно място с 12 точки.