Сериозни главоболия в защитен план има мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп в навечерието на мача с Лестър от междинния кръг във Висшата лига. Основният стълб в отбраната му Върджил ван Дайк е под огромна въпросителна за тази среща. 

Причината е, че холандецът се е върнал болен след пътуването на тима до Дубай за кратък лагер там през уикенда, в който мърсисайдци нямаха мач. Те бяха на топло, докато останалите тимове от елита играеха мачовете си от 4-ия кръг на ФА Къп. 

Само че холандецът се е върнал неразположен и има огромна вероятност да не е на линия за битката с "лисиците". Дори да е в групата, няма голяма вероятност да е титуляр, съобщават английските медии. 

Освен него, аут са още Трент Александър-Арнолд и Джо Гомес заради травми, а Джеймс Милнър, който беше ползван и като защитник, е наказан. Това означава, че на фланга може да започне младият Рафа Камачо, който не получава шансове за изява. 

А в средата на отбраната сигурен титуляр е само Жоел Матип, докато се очаква негов партньор да е Деян Ловрен, стига хърватинът да се е преборил с болежките, които му попречиха да участва пълноценно напоследък в мачовете.