Резервният страж в отбора на Ливърпул  Симон Миньоле коментира представянето на отбора през този сезон. Белгийският вратар също така довери каква е причината, която възпира футболистите на „червените” да дискутират пред медийното пространство възможността клубът да стане шампион през този сезон.

Последният път, когато Ливърпул бе в борбата за титлата в Премиър лийг, бе през 2014-а година, когато Симон Миньоле бе титуляр на вратата на „червените”.

Запитан на въпрос от Liverpool Echo за възможността да бъде коронясан като шампион, Миньоле заяви: „Всички играчи ще се превърнат в легенди, ако това стане. Ще бъде феноменално след всички тези години. Но сега не е времето да мислим за това. В съблекалнята никога не сме говорили за титлата. Наясно сме, че сме в надпреварата, но не трябва да бъдем наивни. Намираме се на добър път в този момент, но нещата могат да се променят. Нужно е просто да запазим концентрация и ниво”, сподели Симон Миньоле.

Съставът на Юрген Клоп се наслади на фамозен старт, след като в 20 поредни срещи бе непобеден. Първата загуба пък дойде от големия съперник, именно за титлата, - Манчестър Сити. (1:2). Точно „гражданите” триумфираха и през 2013/14, когато в последните кръгове задминаха мърсисайдци след два злополучни мача за тогавашния тим на Брендън Роджърс.

Позицията на Миньоле през тази година обаче няма нищо общо с тогава, тъй като е категорична резерва на Алисон Бекер. Закупеният през лятото за 67 млн. паунда бразилец прави много силен, дебютен, сезон с екипа на Ливърпул.

„Спечелихме последните ни два мача със Сити, преди да загубим последния. Това поражение направи нещата по-тежки на върха, но представянето ни продължи да е на високо ниво. Всички фенове са гладни да видят титлата на „Анфийлд”, а това е най-голямото нещо, за което можеш да се бориш. Всички сме част от играта на отбора и трябва да вършим работата си възможно най-добре, за да изпълним целите си”, сподели още Симон Миньоле.

Белгийският вратар има две участия с екипа на Ливърпул през този сезон, едно за Купата на Лигата, както и едно за ФА Къп.