Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че централният защитник Мамаду Сако не влиза в плановете му за първия тим. Това на практика принуждава френският футболист да си търси нов отбор през януарския трансферен прозорец.

26-годишният играч бе отстранен от първия тим през лятото заради дисциплинарни нарушения и трябваше да се подготвя самостоятелно в Англия. След завръщането на отбора от турнето в САЩ Клоп обеща двамата да имат разговор, който обаче явно не е променил ситуацията кой знае колко. В последните дни от летния трансферен прозорец мърсисайдци дори опитаха да продадат Сако, но той отказа да премине в друг тим.

През последните седмици играчът се надяваше да получи втори шанс от германския специалист, като игра в редица мачове на младежката формация. Клоп индикира, че е напълно склонен да изслуша оферти за Сако и не смята да разчита на него.

„Разбира се, че Сако не тренира заедно с първия отбор, но ето че ме питате пак. Още преди да ми задавате такива въпроси, сте знаели това, но сега се опитвате да си създадете историйка“, каза Клоп.

„Сега вече сте наясно, ето, казвам го: Сако не е в плановете за първия отбор. Момчетата от първия тим тренират тук (на базата в Мелууд – б.р.). Всички вие знаете това. Наистина ли очаквахте да кажа, че няма да продаваме Сако през зимата? Няма нужда да проверявате, вече го знаехте. Можете да ползвате тази информация както решите“, добави германецът.