Отборът на Ливърпул разочарова своя мениджър Юрген Клоп, който си пожела да не мисли за преиграване срещу Уест Хем за ФА Къп. У дома „червените“ завършиха 0:0 с лондончани в 4-ия кръг на турнира, което означава, че след 10 дни ще трябва да гостуват на „Болейн Граунд“.

За пореден път през сезона мърсисайдци не успяха да намерят път към мрежата на „чуковете“, които могат да имат немалко претенции към съдийството на Мартин Аткинсън. Реферът взе две доста важни решения в техен ущърб, като в края на първата част не отсъди непряк свободен удар в наказателното поле за умишлен пас назад към вратаря. След паузата пък той не видя как топката на два пъти отскочи от ръката на Стивън Коулкър в пеналта.

Ливърпул от своя страна завърши силно срещата, но грандиозни пропуски на Жоао Тейшейра и Бентеке спомогнаха за нулевото реми.

Гостите от Лондон определено влязоха по-силно в срещата. Още в 10-ата минута Димитри Пайе опита да изненада Симон Миньоле с нестандартно изпълнение на пряк свободен удар, който предполагаше центриране. Французинът обаче реши да стреля ниско покрай стената в близкия ъгъл и топката облиза външната страна на мрежата.

В 16-ата Енер Валенсия пропусна една от най-чистите възможности, след като Кресуел го намери напълно непокрит пред вратарското поле с центриране отдясно. Нападателят доста комично не успя да улучи топката, макар никой да не му пречеше.

Ливърпул опита да потърси своите шансове и не бе далеч от гола в 35-ата минута. Тогава младият Камерън Бранаган стреля мощно от дъгата и насочи удара си към долния ляв ъгъл. Дарън Рандолф се разтегна на максимум и отклони с върха на пръстите в корнер.

В продължението на първата част Педро Обианг можеше да разпечати вратата на Миньоле. Тъмнокожият испанец отправи тежък шут от границата на пеналта, който профуча на сантиметри покрай десния стълб. Малко преди това съдията Мартин Аткинсън пък пропусна момента, в който Брадли Смит като че ли умишлено върна назад с крак към вратаря си, който улови в наказателното поле.

Далеч по-дискусионната ситуация бе в 50-ата минута. Пайе завъртя топката от фаул отляво по атаката. На първа греда Никица Йелавич отклони с глава, а точно пред вратарското поле топката на два пъти срещна ръката на Стивън Коулкър. Футболистите на Славен Билич претендираха за наказателен удар, но такъв не последва.

Тази ситуация посъбуди домакините, които започнаха все по-здраво да притискат противника си. Младият Жоао Тейшейра отпради мощен шут в 63-ата минута, който беше спасен с мъка от Рандолф, а десет минути по-късно португалецът имаше далеч по-чиста ситуация пред себе си. Защитата на Уест Хем реагира зле при центриране на Клайн отдясно, а разбъркването позволи на Джордан Айб да овладее. Той пусна вляво за Тейшейра, който се озова сам срещу Рандолф, който отрази шута на крилото с една ръка.

Най-голямата възможност за „червените“ дойде минутка по-късно. В 74-ата минута Айб изведе Бентеке в коридор отдясно и белгиецът стреля по тревата. Рандолф се намеси неубедително, като не можа да улови, което даде шанс на Джо Алън да налети върху топката. Вратарят не само се поправи, като го парира, а стори същото и с последвалата добавка на Бентеке.

Последният шанс в срещата беше за Уест Хем, като Кресуел центрира отдясно по атаката. На далечната греда Михаел Антонио надскочи Хосе Енрике и стреля с глава, като намери десния стълб. Гол обаче така или иначе нямаше да има, тъй като съдията отсъди фаул на нападателя.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS