Поливалентният защитник на Ливърпул Джо Гомес скоро ще получи предложение за подновяване на договора си при по-добри финансови условия. Шефовете на „червените” са счели за необходимо да възнаградят 21-годишният английски национал за очевидния прогрес в играта му от началото на сезона.

Желанието на ръководството е да се обвърже с талантливия играч до лятото на 2022 година. До началото на този сезон Джо Гомес предимно се редуваше с Трент Александър-Арнолд като десен краен защитник, като през миналия сезон двамата свършиха страхотна работа, за да не се усети липсата на тежко контузения Натаниъл Клайн. И докато в момента Александър-Арнолд е титуляр по десния фланг на отбраната, Джо Гомес се оказа новият партньор на Върджил ван Дайк в центъра на отбраната. Бившият играч на Чарлтън се възползва по перфектен начин от късното завръщане на Деян Ловрен след Мондиал 2018, което беше съпроводено и с лека травма.

Авторитетният журналист от вестник „Таймс” Пол Джойс твърди, че разговорите за нов контракт вече са стартирали, като към момента са на „съвсем ранен етап”. Ливърпул ще увеличи заплатата на Гомес, а така ще се опита да прибави още една година към срока на действащото в момента споразумение.