Ливърпул направи сериозна крачка към финала за Купата на Лигата. Мърсисайдци спечелиха първия полуфинал срещу Стоук Сити, при това на негостоприемния "Британия стейдиъм" с 1:0 и са много близо до директния спор за титлата. Това би трябвало да се узакони след реванша на "Анфийлд" на 25 януари. 

В герой за "червените" се превърна влезлият като резерва още в 17-та минута Джордан Айб. Той реализира единственото попадение малко преди почивката и то се оказа достатъчно за добрия аванс преди ответния сблъсък. 

Но лошите новини за мениджъра Юрген Клоп също не липсваха. Той трябваше да смени рано-рано основни играчи като Фелипе Коутиньо и Деян Ловрен, които излязоха с травми в бедрото, а първоначалните съмнения са, че няма да са на разположение поне за по няколко седмици. 

Мачът започна в сравнително добро темпо, като първите положения бяха пред вратата на домакините. Адам Лалана и Коутиньо обаче не можаха да се разпишат след изгодни ситуации и статуквото се запази. 

Марко Арнаутович и Боян Къркич пък не бяха точни за "грънчарите". В тези минути в средата на първата част станаха и принудителни излизания на Фелипе Коутиньо и Деян Ловрен. А влезлият като резерва Джордан Айб редуваше пропуски. 

Така се стигна до 37-та минута, когато падна и единственото попадение в този мач. Тогава Адам Лалана проби по фланга и пусна в наказателното поле към Джо Алън. Той отклони към Айб и той прониза Джак Бътланд от няколко метра, озовал се сам срещу него. 

Последваха няколко интересни ситуации пред вратата на Ливърпул, но Арнаутович и Джердан Шакири не бяха особено концентрирани, а вратарят Симон Миньоле показа класа и запази преднината. При този резултат дойде и почивката. 

След нея домакините продължиха да атакуват, а имаха претенции и за дузпа в началото на втората част, когато Глен Уилън падна след съприкосновение с Алберто Морено не даде дузпа. Той после на два пъти не даде такива и за Ливърпул и показа еднакъв критерий. 

"Грънчарите" продължиха да атакуват, но натискът им беше безплоден. Те пропиляха най-изгодния си шанс в продължението на мача, когато Джонатан Уолтърс се озова сам срещу Миньоле, но ударът му беше прекалено неточен и така резултатът се запази непроменен до последния съдийски сигнал. 

Така Ливърпул взе комфортен аванс преди реванша на "Анфийлд" на 25 януари. Другият полуфинал в турнира противопоставя Евертън и Манчестър Сити, а първият мач между тях на "Гудисън парк" е в сряда вечерта.