С магически гол на Емре Джан Ливърпул изстрада много важна победа над Уотфорд с 1:0 в последния мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Срещата на „Викъридж Роуд“ определено не беше за хора със слаби сърца, тъй като в последните минути двата тима пропуснаха редица чисти положения, които можеха да насочат срещата в едната и другата посока. Буквално в последните секунди домакините удариха греда и можеха да отнемат победата от гостите, които дадоха свидна жертва.

Първото полувреме съвсем не беше изпъстрено от забележителни моменти, а проблемите за гостите започнаха още в самото начало. В 5-ата минута след единоборство с Адриан Мариапа Филипе Коутиньо нарани коляното си и макар да опита да продължи, не успя и в 13-ата на неговото място влезе Адам Лалана.

Малко по-късно и домакините направиха принудителна смяна, като играта с контузия напусна централният защитник Мигел Анхел Бритос. За „стършелите“ на терена се появи бившият играч на Лудогорец Кристиан Кабаселе.

„Червените“ много рядко застрашаваха вратата на Еурелио Гомеш, тъй като не можеха да пробият в гъсто населеното наказателно поле. Затова възпитаниците на Юрген Клоп започнаха честичко да пробват късмета си с далечни шутове. Опасен такъв в 22-ата минута отправи Джан, който шутира по посока долния ляв ъгъл, а Гомеш комфортно изби в корнер.

В 42-ата минута Лалана беше на крачка от шедьовър, след като посрещна лошо отбита топка с изстрел от въздуха. Шутът бе отправен от около 22 метра по диагонала, прелетя над Гомеш, но срещна напречната греда.

За разлика от Лалана нищо не можеше да спре ювелирното изпълнение на Джан в добавеното време на първата част. Лукас Лейва получи топката около централния кръг и веднага прати дълъг пас към точката на дузпата. Там между двама защитници, германският национал на Ливърпул завъртя зрелищна задна ножица, с която наниза кълбото право под дясната сглобка – 1:0.

След почивката Ливърпул опита да стигне до ранно попадение и още в 49-ата минута Гомеш трябваше да спасява хубав шут на Джеймс Милнър. Четири по-късно Дивок Ориги за малко щеше да изненада бразилския страж с шут от около 24-25 метра, тъй като вратарят не беше на голлинията си.

В 57-ата минута Ориги отново се измъкна от защитниците, като този път овладя извеждащ пас в пеналта. Белгиецът опита шут по диагонала, който бе отразен от Гомеш.

Едва в средата на полувремето инициативата мина у Уотфорд, а в 68-ата минута вратарят на Ливърпул Симон Миньоле се нуждаеше от всеки свой сантиметър, за да избие опасния изстрел на Етиен Капу. Макар че белгиецът закачи топката с върха на пръстите си, това убегна на съдиите, които отсъдиха аут.

Четвърт час преди края Ливърпул пропусна да оползотвори златен шанс на контраатака. Роберто Фирмино се понесе на скорост отляво и сервира топката по земя за Лалана в наказателното поле. Английският национал опита шут, който рикошира в тялото на бранител и премина на сантиметри покрай целта.

В 83-ата минута десният бек на Уотфорд Дарил Янмаат не бе далеч да изненада Миньоле, който не бе покрил по най-добрия начин близкия си ъгъл. Все пак вратарят се добра до топката и спаси.

Резервата за „червените“ Даниел Стъридж можеше да обезсмисли всичко в 90-ата минута, когато премина покрай няколко съперници през центъра, навлезе в пеналта и шутира към долния десен ъгъл. Гомеш показа нечовешки рефлекс и закачи топката толкова, че тя да излезе в корнер.

Драмата беше пълна в 4-ата минута на добавеното време. Тогава защитата на Ливърпул показа старата си слабост при високите топки и това отвори шанс пред бранителя Себастиан Прьодл. Австриецът нанесе изключително мощно воле от 7-8 метра, което разтресе напречната греда и така Ливърпул съхрани трите точки.

Във временното класиране Ливърпул има 69 точки, като е на 3 пред четвъртия Манчестър Сити и 4 пред Манчестър Юнайтед. Градските съперници обаче имат мач по-малко от „червените“ и продължават да бъдат реална заплаха за мястото им в топ 4.