Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк е уверил ръководството на отбора, че иска да се обвърже за по-дълго време с европейския клубен шампион, предават медиите. Най-скъпият защитник в света подписа договор за пет и половина години след 75-милионния му трансфер от Саутхемптън през януари 2018-а. Въпреки това той е крайно ентусиазиран да се обвърже отново за сходен период с Ливърпул.

27-годишният футболист изигра феноменален сезон с екипа на „червените”, като бе главна част в спечелването на първия трофей от Юрген Клоп начело на отбора.

Ресорният журналист в ESPN за Ливърпул - Мелиса Реди, твърди, че всички страни за спокойни и уверени около подновяването на контракта, като преговорите ще стартират след предстоящите евроквалификации на Холандия. Ван Дайк е считан за един от големите лидери в съблекалнята на „Анфийлд”, след като е и трети капитан в отбора – след Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър.

Същевременно бранителят получи най-голямата индивидуална награда в Англия – „Играч на сезона на Професионалната футболна Асоциация”, а също така е считан и за сериозен претендент за тазгодишната Златна топка. Тя не е печелена от бранител от 2006-а година, когато я спечели капитанът на Италия Фабио Канаваро.