Английският Ливърпул планира да се раздели с шестима футболисти през лятото, които от една страна не попадат в сметките на Юрген Клоп, а от друга тежат на бюджета, съобщава The Athletic.

Освобождаването на бюджета пък ще помогне на клуба да вземе нови хора. През този сезон "Червените" се налагаше почти всички плащания да ги прави разсрочено или пък на траншове, за да покрие изискванията на финансовия феърплей.

Според източник от клуба от „Анфийлд”, ясни са поне трима от нарочените за гонене футболисти. Няма да се разчита на вратаря Адриан, който в момента има второстепенна роля, както и на халфа Марко Груич, пратен под наем в португалския Порто.

Огромна била вероятността сред освободените да е Алекс Окслейд-Чембърлейн, който сам е поискал да му се търси вариант и реално да реанимира кариерата си. Няма яснота кои са другите три нарочени за гонене играчи.

В Ливърпул вероятно ще стартират и други процеси по освежаване на състава, ако отборът остане в незавидна позиция в сравнение с претендентите за титлата.