Ливърпул гони да изравни рекорд в предстоящото си домакинство в неделя срещу Брентфорд в Премиър лийг. Хората на Юрген Клоп стигнаха само до точка в последния си мач с Лутън Таун, благодарение на късен изравнителен гол от Луис Диас дълбоко в добавеното време.

Малко след това „червените“ претърпяха крушение от Тулуза в групите на Лига Европа, губейки с 2:3 и така не взеха точки за първи път в европейската си кампания, а също така не успяха да си гарантират и класиране към осминафиналите рано-рано. Въпреки лошите резултати на „Кениуърт Роуд“ и „Мунисипал“ може да избледнеят за предстоящия мач със „стършелите“.

До този момент от първите си осем домакинства през сезон 2023/2024 – пет във Висшата лига, две в Лига Европа и един за Купата на Лигата, то Ливърпул може да се похвали със 100% успеваемост, като също така реализира поне два гола във всеки един от мачовете. Ако „червените“ сторят същото и в неделя срещу Брентфорд, това ще се случи за втори път в историята на клуба да спечели първите си 9 домакинства с повече от 1 вкарани голове. Единственият такъв случай датира от 1980-а година, когато начело на отбора е Боб Пейсли.

Тогава тимът побеждава Астън Вила, Кристъл Палас, Норич Сити, Уест Бромич Албиън, Брайтън, Мидълзбро, Брадфорд, Суиндън Таун и Улу Палосера от Финландия за КЕШ.

Равенство 1:1 срещу Ипсуич Таун слага край на тази серия на мърсисайдци преди 43 години, а тимът завършва пети през този сезон. Също така при успех в неделя Ливърпул може да стартира кампания във Висшата лига с шест победи за трети път, като го е правил през шампионския сезон преди 3 години, както и следващия сезон.