Временният мениджър на Арсенал Фреди Люнгберг е неприятно изненадан от незаинтересованото отношение на част от играчите на клуба към настоящата ситуация. 

Шведът пое отбора след уволнението на Унай Емери през миналия месец, но това не доведе до очаквания импулс в резултатите и представянията на отбора. Под ръковдството на Люнгберг "топчиите" спечелиха едва една победа в 5 официални срещи и се намират на 10-та позиция във Висшата лига с актив от 22 точки.

Редица членове на треньорския щаб отчитат отпуснатото настроение на играчите, които не се влагат достатъчно, за да може да изведат клуба от тежката ситуация към настоящия момент. Редица състезатели мислят за своето бъдеще далеч от "Емиратс" вместо за това как да помогнат на клуба в момента. 

Своите опасения Люнгберг е споделил и на шефовете на Арсенал, намеквайки, че е необходима чистка в първия отбор. Той също така се съмнява тази обстановка да се промени драстично с назначението на Микел Артета, тъй като редица играчи не са съгласни с избора на неопитния испански специалист вместо Карло Анчелоти. 

"Топчиите" се изправят срещу Евертън в първи двубой от съботната програма на 18-тия кръг на Висшата лига. Срещата е с начален час 14.30 и ще може да бъде наблюдавана пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.