Някогашният нападател на Арсенал Нванкво Кану смята, че Микел Артета не е точният човек за „топчиите”, който може да поеме ролята на мениджър на Арсенал. Очаква се испанецът да бъде обявен съвсем скоро за новия наставник на „артилеристите”, след като те прецениха да се разделят с Унай Емери, след като твърденията са, че страните са много близо до договорка.

Кану обаче не вярва, че дебютът на Артета като основен специалист начело на Арсенал ще е успешен. „Наясно съм, че всеки фен на отбора е разочарован от играта на клуба”, коментира играчът, носил фланелката на северно лондонския тим между 1999 и 2004-а година.

„Това не е същият Арсенал, с който хората се асоциират. Много неща трябва да се променят и много неща трябва да се върнат към основите си. Нужно е да бъдем здраво свързани, но не смятам, че назначение на Артета ще придаде тази важност, която сходства с Арсенал и не смятам, че е нашият човек”, назова Кану пред нигерийски медии.

Артета прекара три години и половина като първи асистент на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити, а към този момент Арсенал е десети във Висшата лига на Англия след 17 изиграни мача.