Мениджърът Оле Гунар Солскяер е върнал усмивките и доброто настроение в играчите на Манчестър Юнайтед, призна Люк Шоу. Левият бранител на тима сподели, че Солскяер бил перфектният избор, тъй като най-добре знаел от „какво е омесен” клуба.

Крайният защитник стартира в 10 от 11 мача във Висшата лига под ръководството на Солскяер, като Юнайтед е непобеден оттогава. Именно добрите изяви на „червените дяволи” ги утвърдиха в борбата за Топ 4.

„Настроението по време на целия подготвителен лагер бе най-доброто, откакто съм пристигнал на „Олд Трафорд”. Резултатите показват как се чувстваме. Начинът, по който треньорите и мениджърите, работи по перфектен начин. Разбира се, че трябваше да се справим далеч по-добре срещу Ливърпул и ПСЖ, но имаме големи перспективи пред нас. Трябва да се насладим на момента”, довери Шоу пред Sky.

„Ще има възходи и падения, но сме доволни как се развиват нещата за нас. Трябва да продължи в същия дух”, продължи Шоу.

Солскяер замени Жозе Моуриньо през декември, като английският защитник имаше неприятности в отношенията със Специалния. Шоу изпитваше трудности да намери място в състава на Юнайтед при Моуриньо. В един мач дори португалецът каза, че е попитал тогава резервата Шоу да бъде заменен отново, тъй като играел прекалено слабо.

Английският защитник отказа да говори за Моуриньо, като просто сподели мнението си върху настоящия мениджър на клуба: „Оле знае от какво се нуждае тима и какво му трябва. Той донесе радостта обратно, а феновете са щастливи. Играем добър футбол и искаме това да продължи по този начин”, завърши Люк Шоу.