По изключително драматичен начин завърши 19-ят кръг във Висшата лига. Тимовете на Лестър и Манчестър Юнайтед предложиха истинско зрелище на стадион „Кинг Пауър“, завършвайки при резултат 2:2.

Драмата бе пълна, тъй като изравнителното попадение за „лисиците“ дойде в четвъртата минута на даденото от съдията Джон Мос продължение, а в герой за домакините се превърна защитникът Хари Макгуайър.

Тимът на Клод Пюел игра повече от 20 минути с човек по-малко на терена, но въпреки това показа характер и съвсем заслужено стигна до скъпоценната точка.

Домакините поведоха в резултата чрез голямата си звезда Джейми Варди, който заби 50-ия си гол с фланелката на Лестър във Висшата лига, но гостите стигнаха до пълен обрат благодарение на Хуан Мата, който бе точен на два пъти.

В състава на Манчестър Юнайтед се завърна Пол Погба, който изтърпя наказанието си след червения картон срещу Арсенал. Златан Ибрахимович пък бе върнат на пейката, след като започна като титуляр в двубоя за Купата на Лигата срещу Бристъл Сити, загубен от „червените дяволи“ с 1:2. Заради контузиите на Ерик Баи и Антонио Валенсия като десен бранител за гостите стартира Виктор Линдельоф.

За Лестър в титулярния състав пък бяха върнати Каспер Шмайхел и Джейми Варди. И двамата пропуснаха мача на „лисиците“ срещу Сити за Карабао къп.

Двубоят на стадион „Кинг Пауър“ започна с натиск на гостите, които в първия четвърт час на мача бяха пълен господар на терена. Атаките на „червените дяволи“ вещаеха сериозни опасности за Каспер Шмайхел, като почти всяко нападение завършваше с удар към неговата врата.

Още в 5-ата минута Джеси Лингард имаше отличен шанс да открие резултата. Той получи пред наказателното поле на домакините и стреля силно. Топката рикошира в тялото на Фукс, но въпреки промяната на траекторията, Шмайхел успя да се намеси и изби в корнер.

Постепенно домакините започнаха по-често да изнасят топката в предни позиции и да гледат по-сериозно към вратата на своя противник. В 25-ата минута Давид де Хеа трябваше да се намесва за първи път в двубоя, спасявайки удар на Риад Марес.

Само две минути по-късно обаче, испанецът нямаше какво да направи след перфектна контраатака на „лисиците“. Демарай Грей овладя топката в собствената си половина и с далечен пас успя да изведе Марез фронтално срещу вратата. Французинът обаче предпочете да спре и да изчака подкрепата на свой съотборник. Марез видя включилия се отляво Джейми Варди, подаде му, а за англичанина не представляваше трудност да се разпише с удар по земя – 1:0 в полза на Лестър.

Това бе юбилеен 50 гол за Джейми Варди с фланелката на „лисиците“ във Висшата лига.

Гостите от Манчестър обаче отговориха подобаващо на предизвикателството. Пет минути преди почивката тимът на Жозе Моуриньо успя да изравни резултата, а в голмайстор за „червените дяволи“ се превърна Хуан Мата. След многоходова атака и центриране отляво, Джеси Лингард спря топката за Мата, който с много техничен удар, прокарвайки топката между двама бранители на Лестър, успя да я насочи в долния десен ъгъл на вратата.

В заключителните минути на първата част обаче, гостите не успяха да използват импулса в играта си, дори напротив. Домакините бяха тези, които завършиха първото полувреме на по-високи обороти.

Второто полувреме също започна интригуващо. Само в рамките на една минута двата тима пропуснаха 100% възможности. Първо защитникът Кристиан Фукс се озова на удобна позиция в наказателното поле на Юнайтед, но мощният му удар спря в тялото на бранител на гостите.

При последвалата атака Антони Марсиал получи страхотен пас от Погба, но останал сам срещу Каспер Шмайхел дори не успя да уцели рамката на вратата.

В 60-ата минута обаче, Хуан Мата отново показа класата си. Испанецът се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар от удобна позиция пред наказателното поле на Лестър и не сгреши. Мата стреля силно с левия крак, а Шмайхел не успя да се намеси по най-добрия начин.

Последва страхотен пропуск на Джеси Лингард в 71-ата минута, който бе изведен отлично от Ромелу Лукаку, но след като преодоля вратаря на домакините, стреля в левия страничен стълб на врата.

В 74-ата минута на практика всичко в мача приключи, след като домакините останаха с човек по-малко на терена. Даниел Амартей бе безкомпромисен срещу влезлия със свежи сили Маркъс Рашфорд и съвсем заслужено получи втори жълт картон и трябваше преждевременно да напусне терена.

Истинската драма дойде дълбоко в добавеното време. В може би последната атака в мача, Олбрайтън получи топката отляво и центрира великолепно към далечната греда, където отбраната на гостите проспа ситуацията и остави Хари Макгуайър абсолютно сам и необезпокояван от никого да подложи крак и да остави безпомощен стража на гостите Давид де Хеа. 

След равенството Юнайтед остава на втора позиция във временното класиране, но вече разликата с лидера Сити е 13 точки. Лестър пък е осми с 27 пункта.