Най-лошите страхове на Манчестър Юнайтед и Лисандро Мартинес се потвърдиха, след като скенер показа, че аржентинецът е счупил метатарзална кост. Мартинес беше изнесен от терена от неговите колеги, носители на Световната купа Маркос Акуня и Гонсало Монтиел по време на равенството 2:2 на "червените дяволи" със Севиля в Лига Европа в четвъртък. Централният защитник обаче обеща да се завърне по-силен от всякога.

"Не по начина, по който си представях, че един много специален сезон ще завърши, но понякога се сблъскваме с препятствия по пътя, които трябва да преодолеем, за да станем по-силни, и се учим от тях. Знам, че ще се върна скоро, за да се боря за повече. Междувременно ще продължа да подкрепям моите съотборници за постигане на нашите цели. Съобщенията и подкрепата, които получих, бяха невероятни, те ми дават сила и насърчение. Благодаря на всички ви от дъното на сърцето си", сподели Лисандро Мартинес.

Сезонът се оказа съкратен, но изключително наситен със събития за Мартинес, който започна кампанията, изправен пред широки съмнения след лошия старт на сезона на Юнайтед, но скоро стана ключова част от отбора на Ерик тен Хаг, който спечели първия си трофей от шест години.