Патрик Бамфорд вкара 13-ия си гол през сезона, помагайки на Лийдс да дръпне напред в резултата срещу Саутхемптън, за да се стигне до успеха с 3:0 за новака над „светците”. Нападателят реализира щастливо през второто полувреме, след като избяга от засадата и завърши подаване на Тайлър Робъртс в далечния ъгъл.

Удар на Стюърт Далас от наказателното поле и чудесен удар от фаул на Рафиня подсигуриха трите точки за хората на Марсело Биелса. Преди откриващия гол за Лийдс пък Ян Вестергаард и Нейтън Тела пропуснаха добри шансове за южняците, които имаха и претенции срещу съдията.

Първата беше за дузпа, след като Тела падна в наказателното поле при единоборство с Диего Йоренте. Реферът отсъди дузпа, но ВАР отмени решението му. Че Адамс пък реализира гол, след като на „Еланд Роунд” гостите изпълниха бързо фаул, но съдията Андре Маринър върна топката да се пребие, след като не бе дал своя сигнал.

Победата прати Лийдс на 10-ото място в таблицата с 35 точки в 25 мача. Саутхемптън са с пет точки по-назад и са осем точки от Фулъм, но определено формата на „светците” не радва привържениците им.

РАЗВОЯТ НА МАЧА ВИЖ ТУК

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ ВИЖ ТУК