Лийдс победи Кардиф с 5:2 и се класира за четвъртия кръг във ФА Къп. По две попадения за тима на Джеси Марш вкараха Уилфред Ньонто и Патрик Бамфорд, а един гол реализира и Родриго. Калъм Робинсън пък отбеляза и двата гола за уелския тим.

Срещата на „Еланд Роуд“ започна с много красив гол на Ньонто, който още преди изтичането на минута игра получи топката от Родриго вдясно от вратата на Кардиф и с красиво воле с десния крак вкара за 1:0.

В 34-ата минута Харисън пусна топката на Родриго, който размина няколко играчи на Кардиф и с удар в долния ляв ъгъл вкара.

Две минути след това Харисън направи нова асистенция, но този път към Ньонто, като италианският национал завърши атаката с топка в долния ляв ъгъл на вратата на гостите.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Две минути преди края на редовното време на първата част Кардиф стигна до гол, но попадението на Къртис Нелсън не бе зачетено заради засада.

След почивката головете продължиха да валят. В 71-ата минута резервата Патрик Бамфорд получи пас на тепсия в наказателното поле от Люк Ейлинг и вкара топката в мрежата.

Пет минути по-късно Бамфорд повтори упражнението, но този път след завършващо подаване на Джо Гелхарт.

Кардиф стигна до гол в 84-ата минута чрез Робинсън, който бе точен с глава.Той се разписа от дузпа и така офори крайния резултат.