Лийдс е лидерът в Чемпиъншип след изиграването на вторнишките мачове от кръга в дивизията. Това стана факт след трудно извоюваното равенство на йоркширци срещу друг от претендентите за лидерското място Суонси като гост. Битката завърши 2:2. 

Още от началото двата тима наложиха страхотно темпо, като пропуснаха по един страхотен шанс. Но двуострата игра нямаше как да не доведе до попадение в сравнително ранен етап от битката. 

В 24-та минута "лебедите" поведоха чрез Оли МакБърни след една страхотна контра. При нея всичко се разви на бързи обороти, а последното подаване беше на Берсант Целина. Неговият пас намери МакБърни пред наказателното поле, а изстрелът му беше докоснат от вратаря, но недостатъчно да предотврати гола. 

Последваха няколко пропуска на домакините пред вратата на съперника и те логично бяха наказани за аристократичността си пред гола. В 40-та минута Джейми Шекълтън проби по десния фланг и пусна прострелно центриране пред голлинията за Кемар Рууф и той опъна мрежата за 1:1. 

При този резултат дойде и почивката. Малко след подновяването на играта отново Суонси донесе радост на феновете си. И пак автор на попадението беше Оли МакБърни, а точен беше в 51-та минута. 

Тогава Мартин Олсон проби по левия фланг и центрира в наказателното поле за МакБърни, който се извиси над защитника, който го пазеше, задържа се във въздуха и с мощен удар с глава щеше да скъса мрежата за 2:1. 

До края на мача двата тима направиха двуостри атаки, като една от тях се увенча с гол и тя беше за Лийдс. В 80-та минута Патрик Бамфорд започна бърза контра, при която намери Пабло Ернандес пред наказателното поле и той с едно докосване мушна топката в мрежата за 2:2. 

След тази развръзка Лийдс окупира върха с 10 точки, колкото има и Мидълзбро, но е с по-добра голова разлика. Суонси е на третата позиция с 8 точки и се очертава страхотна битка на върха в Чемпиъншип от самото начало на сезона.