Лийдс Юнайтед изтръгна минимална победа с 1:0 в гостуването си на Лестър Сити в първа среща от 15-ия кръг на английския Чемпиъншип. Единственото попадение реализира Жорджиньо Рутер в 58-ата минута.

Българският национал Илия Груев-младши стартира на резервната скамейка и се появи на терена в 84-ата минута, когато замени именно голмайстора. Той записа общо 13 минути на терена, като се отчете един фал и два шпагата.

Снимки: Gulliver/GettyImages
30 снимки

Попадението падна след изпълнение на корнер от страна на Дан Джеймс, като на първа греда Сам Байрам засече с глава, но вратарят Мадс Хермансен отрази. Кълбото обаче попадна на пътя на Рутер, който от няколко метра просто чукна топката в опразнената врата.

Домакините може да се оплачат и от липса на късмет в срещата, след като на два пъти удариха греда чрез Абдул Исахаку Фатаву и на Киърнан Дюсбъри-Хол.

С тази победа Лийдс събра 28 точки на третата позиция, докато Лестър продължава да бъде лидер с 39 пункта. Между тях е Ипсиуч с 34 точки. В следващия кръг Груев и компания приемат Плиймут, а „лисиците“ гостуват на Мидълзбро.